Groningen
  • 1 Nacht

Bijwerken

Groningen

Groningen is een zeer levendige stad met genoeg te doen voor jong en oud. De stad is een van de grootste studenten steden van Nederland. In het bruisende centrum is van alles te beleven, zo kunt u een dagje shoppen in de Zwanestraat – Kromme Elleboog, of een dag naar het Groninger Museum gevuld met kunstwerken uit verschillende periodes en in verschillende stijlen. Ook kunt u de langs de stadsmuur lopen en de geschiedenis van de stad ontdekken in de middeleeuwse gebouwen. Er is heel veel mogelijk tijdens uw verblijf in Groningen.

 Hotels in Groningen

 

Koffer-icoonLees meer over Groningen

Architectuur
De stad heeft een rijke geschiedenis en in het centrum zijn nog gebouwen te zien uit de middeleeuwen. Zo kunt u in het centrum de Martini toren uit de 15de eeuw bezichtigen en zelfs beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Naast de middeleeuwse gebouwen is er ook veel nieuwe architectuur in de stad te ontdekken. Zo zit vlakbij het Centraal Station wat is gebouwd met een “mengeling van renaissance- en gotische stijlelementen”, het post moderne Groninger Museum.

Musea
In Groningen zijn verschillende musea te vinden van Universiteitsmuseum waar u van alles kunt leren over natuur, cultuur en wetenschap tot het Nederlands stripmuseum met een grote collectie originele stripboeken, tekeningen, filmpjes en nog veel meer. Het bekendste museum van Groningen is het Groninger museum met een collectie van verschillende deelgebieden zoals onder andere fotografie, hedendaagse kunst en archeologie en geschiedenis van Groningen en omgeving. Ook kunt u in het Noordelijk Scheepvaartmuseum leren over de invloed van de zee op Nederland en kunt u in het Grafisch museum van Groningen alles leren over het heden en verleden van de grafische wereld.

Parken en tuinen
In het noorden van Nederland wordt u vaak omringd door groen, dit is in de stad Groningen niet heel anders. De stad zit vol met parken en tuinen waar je heerlijk kunt genieten van een zonnige dag. Zo kunt u in de renaissancetuin de Prinsentuin dwalen door de berceaus of in de botanische tuin Hortus in Haren iets buiten het centrum kijken naar negen verschillende thema tuinen. U kunt ook heerlijk een dagje uitrusten aan het Hoornsemeer met een prachtig uitzicht over het water.


Kaart-icoon met pinThings to do in Groningen

Bezoek het Groninger museum
Neem een kijkje in het Universiteitsmuseum
Wandel door de Prinsenhof Gardens
Bezoek Brouwerij Martinus
Leer nieuwe dingen in het Noordelijk scheepvaartmuseum
Beklim de Martinitoren

Vind hotels in Groningen

Filter
 Filter
Filter


FLIP

Hotel Papenburg

Papenburg

35.7 mi / 57.4 km

115.00

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Hauptkanal rechts 7
Papenburg, 26871 Germany de

4.5/5
23  Beoordelingen Verified
Dit hotel beschikt over

FLIP

Flonk Hotel Groningen Zuid

Groningen, HL

2.0 mi / 3.2 km

110.50

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Laan Corpus den Hoorn 300
Groningen, 9728 JT Netherlands nl

4.3/5
250  Beoordelingen Verified
Dit hotel beschikt over

FLIP

Flonk Hotel Groningen Centre

Groningen, HL

0.7 mi / 1.2 km

115.50

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Radesingel 50
Groningen, 9711 EK Netherlands nl

4.2/5
713  Beoordelingen Verified
Dit hotel beschikt over

FLIP

Hotel Restaurant Aduard

Aduard, HL

5.0 mi / 8.0 km

75.00

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Friesestraatweg 13
Aduard, 9831 TB Netherlands nl

4.3/5
802  Beoordelingen Verified
Dit hotel beschikt over

Menu

 Nederlands
Menu